Αμυγδαλιά, η νυφούλα του χιονιά!!

ΚΙ ενώ βρισκόμαστε μια ανάσα πριν αποχαιρετήσουμε τον χειμώνα, βρήκαμε μια όμορφη νυφούλα, την αμυγδαλιά, που ,ανυπόμονη, άνοιξε δειλά δειλά τα πανέμορφα άνθη της, προμηνύοντας την αναγέννηση της φύσης, την Άνοιξη. Ακούγοντας και το υπέροχο “Ετίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά“, ποίημα του Γεώργιου Δροσίνη, μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ τάξης, δεν μπορούσαν παρά να εκθειάσουν το συγκεκριμένο δέντρο και να προσπαθήσουν να το κατασκευάσουν, στολίζοντας τον ξυλοπίνακα που κοσμεί την είσοδο του σχολείου μας.

Αναζητώντας μάλιστα στοιχεία για την αμυγδαλιά, ανακάλυψαν το παραμύθι “Η Αμυγδαλιά και το Φεγγάρι”, που τόσο πολύ τους έκανε εντύπωση, ώστε θέλησαν να το παρουσιάσουν στον κόσμο που περνά έξω από το σχολείο μας.

Κι όπως τελειώνει το παραμύθι αυτό…… “Αν ποτέ το βράδυ σηκώσετε τα μάτια ψηλά κατά τον ουρανό και δείτε το φεγγάρι να κοκκινίζει, είναι ίσως γιατί εκείνη την ώρα η μυγδαλιά του χαρίζει τα φιλιά της και το στολίζει με τα άνθη της”. Ένα δέντρο που ανθίζει μες την καρδιά του χειμώνα και ομορφαίνει όλη την πλάση!!!!