ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024-2025

Τη Σχολική Χρονιά 2024-2025 στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές-τριες που γεννήθηκαν 1-1-2018 έως και 31-12-2018.

Δικαιολογητικά εγγραφών

1. Αίτηση εγγραφής (δίνεται από τη Διεύθυνση του Σχολείου)

2. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας (Τα πιστοποιητικά γέννησης των μαθητών/τριών αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τη Διεύθυνση του σχολείου. Σε περίπτωση αλλοδαπών μαθητών-τριών, η εγγραφή στην Α τάξη γίνεται με ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό επίσημα μεταφρασμένο).

3. Βιβλιάριο Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

4. Ατομικό Δελτίο Υγείας του/της μαθητή/τριας σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261./Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ (Α.Δ.Υ.Μ.) (δίνεται από τη Διεύθυνση του Σχολείου και ισχύει για τρία χρόνια).

5. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.

6. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου.

Οι εγγραφές θα γίνονται καθημερινά 9.00-12.00 π.μ.

Επισημαίνεται ότι τα δικαιολογητικά εγγραφής συγκεντρώνονται από τους Διευθυντές και των δύο σχολείων (1ο Δ.Σ. Νέας Αγχιάλου και 2ο Δ.Σ. Νέας Αγχιάλου).  Η κατανομή των μαθητών/τριών σε τμήματα γίνεται μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών, ισομερώς, αλφαβητικά και ανά φύλο, από επιτροπή που αποτελείται από τους Διευθυντές των δύο σχολείων και έναν εκπαιδευτικό του κάθε σχολείου. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται για την κατανομή των μαθητών που προέρχονται από μετεγγραφή ανεξάρτητα από το σχολείο στο οποίο απευθύνεται το αποδεικτικό μετεγγραφής ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργία τμημάτων με ίσο αριθμό μαθητών (παράγραφος 16 του άρθρου 7 του ΠΔ 79/2017).