Το ηλιακό μας σύστημα

«Το δικό μας… Ηλιακό Σύστημα!!!»

Το Ηλιακό Σύστημα, που σχηματίστηκε πριν από 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια, είναι μια ομάδα που αποτελείται από οκτώ πλανήτες και άλλα ουράνια σώματα, τα οποία περιφέρονται γύρω από τον Ήλιο, το κύριο αστέρι του. Βρίσκεται στον Γαλαξία, έναν από τους γαλαξίες που αποτελούν το Σύμπαν. Οι πλανήτες του Ηλιακού Συστήματος είναι: ο Ερμής, η Αφροδίτη, η Γη, ο Άρης, ο Δίας, ο Κρόνος, ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας.

Το Ηλιακό Σύστημα είναι ένα περιεχόμενο που δίνει στους μαθητές την ευκαιρία να κατανοήσουν και να ξεκαθαρίσουν αμφιβολίες που σχετίζονται με τον κόσμο και το εξωτερικό αυτού του κόσμου στον οποίο ζούμε, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να ασχολούνται με δραστηριότητες που συμβάλλουν στη γνώση και την κατανόησή του.

Με αφορμή λοιπόν το μάθημα της Γεωγραφίας και συγκεκριμένα το κεφάλαιο για το Ηλιακό Σύστημα, οι μαθητές της ΣΤ΄  τάξης παρακολούθησαν σχετικά βίντεο, μελέτησαν τους πλανήτες και τα κύρια χαρακτηριστικά τους, συζήτησαν και αντάλλαξαν πληροφορίες, ζωγράφισαν και το σημαντικότερο δημιούργησαν το δικό τους… Ηλιακό Σύστημα!!! Το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο και εκτός από τη γνώση πρόσφερε στους μαθητές ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση!!!

Η δασκάλα της τάξης

Κλιάρη Σοφία